ATB-Route Marum

infobord

routebordje

De volledige ATB-Route Marum is 30 kilometer. De route start aan de achterkant van de parkeerplaats van Horeca Centrum "Heerlijkheid", Tolhuisstraat 1, 9363 AX in Marum.

De route heeft een "verbindingsroute" vanuit de campings Strandheem & de Watermolen in Opende en Camperplaatsen & Bed and Breakfast Het Knooppunt in Nuis:

Bij de start staat één van de infoborden, tevens staan er twee infoborden op Trimunt en één bij Dijkzand. Hierop staat de basisroute van 30 kilometer aangegeven. Met de extra lussen kom je al gauw richting de 35 kilometer. In de legenda kun je zien wat de bordjes die je onderweg tegenkomt betekenen.

ATB vereniging Marum gaat er van uit dat als je deze route rijdt je op de hoogte bent van de mountainbike sport. De bond, de Nederlandse Toer Fiets Unie heeft gedragsregels opgesteld die groot op de container staan bij de start. De vereniging gaat ervan uit dat een ieder ze naleeft.

De route is voorzien van rode internationale MTB Route bordjes:

Klik hier voor alle informatie.

Kinderfietsroute Marum

De kinderfietsroute in Marum is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. En is bedoelt om kinderen, samen met (groot)ouders en verzorgers, op een leuke en speelse manier te stimuleren om meer te gaan fietsen en de omgeving te leren kennen. De route is ongeveer 14 kilometer lang en zit boordevol spannende opdrachten.

Meer informatie, de route en de opdrachten zijn hier te vinden.

Zuidelijk Westerkwartier

ANWB Route van 46 kilometer

Deze route komt langs Opende. De route start op de Wendtsteinweg te Marum. Klik hier voor de PDF. Volg de volgende fietsknooppunten.

 

Fietsroute Westerkwartier

Nederland Fietsland, route van 52 kilometer. Fietsen langs hubs

Fietsen en hubs zijn een goede combinatie. Vanaf de hub start je je fietstocht door het mooie Groninger landschap. Om die reden hebben het OV-bureau Groningen Drenthe en Routebureau Groningen fietsroutes samengesteld vanaf verschillende hubs in de provincie Groningen. Klik hier voor de pdf van de route.

Marheemroute ANWB

In Opende kunt u nog enkele Marheemroute bordjes tegenkomen. Door het realiseren van de fietsknooppunten zijn de meeste routebordjes verdwenen, u kunt de route nog fietsen middels de routebeschrijving.

De route staat in de ANWB fietsgids 1 Groningen Lauwersmeer.

Het officiële startpunt is in Marum, u fietst via Nuis, Niebert, Jonkersvaart, Bakkeveen, De Wilp en Opende weer naar Marum.

Abel Tasmanroute ANWB

Deze route begint in Lutjegast, de geboorteplaats van de 17-eeuwse ontdekker van Tasmanië en Nieuw-Zeeland. De route kan gefietst worden via fietsknooppunten.

De oude route via de zeskante bordjes staat vermeld in de ANWB Fietsgids 1 Groningen Lauwersmeer, alle bordjes zullen niet meer aanwezig zijn. 

Fietsroute Leven van het land

Parels in het Westerkwartier, Fietsroute Leven van het land,er zijn vier route mogelijkheden, variërend van 35 tot 59.3 kilometer. Klik hier voor meer informatie over deze fietsroute.

Fietsroute Rietdalroute tracé 4

Parels in het Westerkwartier, Fietsroute Rietdalroute, er zijn twee start- en eindpunten voor de volledige route van 117 kilometer. Daarnaast zijn er vier tracés, tracé 4 start in Opende. Klik hier voor meer informatie over deze fietsroute.