Witteborg Sport Opende

Zaterdag 4 maart was het na drie jaar eindelijk weer zover… de Turnmeisjes van Witteborg Sport Opende mochten meedoen aan een Turnwedstrijd in Harkema. Heel bijzonder; voor alle meisjes was het de eerste keer dat ze op de wedstrijdvloer stonden. Drie jaar geleden stond deze wedstrijd al gepland, maar ja… Corona gooide roet in het eten.

De meisjes turnden op 4 onderdelen: sprong, rek, balk en vloer. Natuurlijk hadden ze goed geoefend in de gymzaal, maar je oefening laten zien aan de jury, terwijl alle anderen op de bank zitten en naar je kijken? Dat voelt echt wel anders. Gelukkig hadden alle meisjes veel supporters meegenomen die elke keer hard klapten vanaf de tribune.

Hillianna in actie op de balk

Aan het eind van elke wedstrijdronde was de prijsuitreiking; heel mooi dat elke deelnemer met een medaille naar huis mocht. En de uitblinkers in elke categorie mochten op het podium een medaille voor de eerste, tweede of derde plaats ophalen.

Voor Witteborg Sport stonden op het podium: Sanne van der Streek, Lisa van der Streek en Marin IJtsma op de tweede plaats en Hillianna Veenstra, Wieke Brandsma, Vajen Kremer en Emma van der Horn mochten op de hoogste trede, de eerste plaats staan. Bijzondere vermelding voor Hillianna en Vajen: zij hadden op elk onderdeel ook al de meeste punten gehaald, dus ongeslagen winnaar.

Op de foto staan:
Voorste rij, v.l.n.r.: Trainster Astrid Witte, Wieke, Leah, Vajen, Eliza, Romee
Achterste rij, v.l.n.r.: Faya, Sanne, Lisa, Fleur, Emma, Marin