Uit de oude doos

Op onze redactie zijn verschillende oude foto's van lezers binnengekomen. We zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee en we vermoeden onze lezers ook!

Van mevrouw Suzie Adema uit Auckland (Nieuw Zeeland) ontvingen we een foto van de Bosweg. De Bosweg is in de jaren 50 verhard, op onderstaande foto is dat nog niet het geval. Deze foto is gemaakt ter hoogte van Bosweg 3.

Weet u wie op onderstaande foto's staan?

Van de heer Sietze de Wit hebben we drie foto's mogen ontvangen. Niet alle namen van de personen op de foto's zijn bij hem gekend. Mocht u weten wie op deze foto's staan, dan mag u dat aan de redactie van De Keuvelaar laten weten via keuvelaar@live.nl of direct doorgeven aan de heer De Wit via sietze_de_wit@hotmail.com.

De foto's zijn afkomstig van Johanna (Joke) de Wit - Van der Heide. De foto's staan ook in De Keuvelaar van april 2022, jaargang 46.

Foto school De Parken, vermoedelijk staat hier Jan van der Heide op, meest rechts op de foto. Deze familie heeft altijd aan de Parksterdwarsreed gewoond. Hedentendage wonen hier nog steeds nazaten van deze familie.

Familie Van der Heide.
Boven van links naar rechts: Johanna (Joke), Renske,
Jan, Sijke en Griet (Kieke).
Onderste rij van links naar rechts: Johannes, Marie en Jantje.
Deze familie heeft altijd aan de Parksterdwarsreed gewoond.

 

Het echtpaar op deze foto is onbekend.
Weet u wie dit zijn?
Laat het de redactie van De Keuvelaar weten.

Advertentie Westra's Winkel

Van mevrouw Sietie Drost ontvangen wij ook nog een foto. Zij heeft deze oude advertentie ooit gekregen van haar schoonmoeder die tegenover Westra's winkel woonde. Westra's winkel was gevestigd op de hoek Provincialeweg - Topweer. Op de andere hoek was het winkeltje van Durk en Jet Nieuwman. Beide waren kruidenierswinkeltjes. Deze advertentie heeft in 1932 in de Leekster Courant gestaan.