icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Opening vernieuwde Dierenweide Opende

Opening vernieuwde Dierenweide Opende

11-03-2022

Vrijdagmiddag 11 maart opent dorpswethouder Geertje Dijkstra - Jacobi de vernieuwde dierenweide aan de Drachtsterweg in Opende. Zij doet dit samen met vrijwilligers van de Stichting Dierenweide Opende.

Opknappen dierenweide

Eind 2019 heeft Stichting Dierenweide Opende de gemeente gevraagd samen te kijken naar mogelijkheden de dierenweide te vernieuwen. Het ging om vernieuwing van het hekwerk, de bankjes, het dierenverblijf en het trapveld. De vrijwilligers van de stichting wilden het opknappen van de dierenweide samen met de gemeente uitvoeren.

(Zelf)werkzaamheden

De vrijwilligers hebben zelf de handen uit de mouwen gestoken. Ze hebben onder meer het oude hekwerk verwijderd en een tijdelijk hekwerk geplaatst. Daarnaast hebben ze geholpen bij de sloop van het oude en de bouw van het nieuwe dierenverblijf. Ook hebben ze geholpen bij de aanleg van de bestrating. De komende tijd gaat de gemeente nog aan de slag met de afronding. Die bestaat onder meer uit het inrichten van het trapveld en het vervangen van bielzen langs het schelpenpad. Ook worden de zitbankjes rond de dierenweide nog opgeknapt of vervangen.De kosten voor het nieuwe hekwerk en het nieuwe dierenverblijf zijn voor de gemeente. Daarnaast hebben het dorp en de stichting ook financieel bijgedragen aan de vernieuwing van de dierenweide.

Dorpswethouder Geertje Dijkstra - Jacobi: “De dierenweide ligt er nu weer prachtig bij. Met dank aan de stichting en de vrijwilligers, die een deel van het werk zelf hebben gedaan. De inwoners van Opende en omgeving hebben er weer een mooie plek bij om elkaar te ontmoeten. Jong en oud kunnen genieten van de vernieuwde dierenweide.”