KUNSTVEILING 3 september 2023

Locatie: CazemierBoerderij
Hoofdstraat 27
9356 AT Tolbert

Hospice Vredeborgh bestaat in juni 2023 zes jaar.

Omdat het hospice grotendeels afhankelijk is van vrijwilligers, donaties en schenkingen zijn de “Vrienden van Hospice Vredeborgh” actief in het bijeenbrengen van financiële middelen en steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Daarbij ligt de komende jaren het accent op het verduurzamen van het pand. Sinds vorig jaar is Hospice Vredeborgh eigenaar van het pand. Aangezien een deel van het pand in de jaren 70 is gebouwd, kan er nog veel gedaan worden om de energielasten te verlagen door o.a. uitbreiding van zonnepanelen, aanschaf van een warmtepomp, vervanging oude dubbele beglazing, vloer- en bouwmuurisolatie.

Er is op 3 september een kunstveiling.

Vooraf zijn er kijkdagen op donderdag 30 augustus en vrijdag 1 september van 13:00 uur tot 15:00 uur en op zaterdag 2 september van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Kunstenaars, kunstliefhebbers en sympathisanten van Hospice Vredeborgh hebben werken gedoneerd voor de kunstveiling. De gehele opbrengst komt ten goede aan het hospice.

Tijdens de veiling-dag zal kunsthistoricus Peter Kooke een lezing geven met een toepasselijk thema: ‘De zoektocht naar onsterfelijkheid die sinds mensenheugenis velen heeft bezig gehouden’. De lezing begint om 13:00 uur, na een korte pauze vindt de veiling aansluitend plaats.

Peter Kooke is tevens de veilingmeester.

Iedere bezoeker van de veiling dag betaalt € 10,00, inclusief een 1 consumptie. De gehele opbrengst gaat naar het hospice.

Graag van te voren aanmelden via het mailadres van Hospice Vredeborgh: info@hospicevredeborgh.nl en betalen op rekening NL08RABO0329479229 van Stichting Vrienden van Hospice Vredeborgh met vermelding van “Veiling-dag”.

Wanneer u dit leest en denkt ik wil wel iets doneren, dan komen we graag via het mailadres van Hospice Vredeborgh met u in contact via bovenstaand mailadres.

Met groet namens de leden van 'Stichting Vrienden van Hospice Vredeborgh' Leek.