Kringloopcentrum Novatec in Tolbert heet voortaan Kringloop Westerkwartier

Kringloopcentrum Novatec is al jaren een belangrijk onderdeel van de gemeente Westerkwartier. Vanaf nu is dit ook zichtbaar in de nieuwe naam: Kringloop Westerkwartier. De succesvolle kringloopwinkel bedient al meer dan twintig jaar de inwoners van Leek en Tolbert. Maar het werkgebied strekt zich uit over de hele gemeente Westerkwartier. De nieuwe naam, uitstraling en website dragen bij aan een groter bereik in onze regio.

Nieuw logo in de kleuren van Gemeente Westerkwartier
Dinsdagmiddag onthulde wethouder Marjan Sijperda het nieuwe logo van Kringloop Westerkwartier. Sijperda: “Het nieuwe logo staat voor de kringloopcyclus en voor samenwerken binnen onze gemeente. De kringloop is er voor alle inwoners om goederen te brengen en mooie spullen te kopen. En ook voor een aantal mensen als veilige werkplek waar we werken aan ontwikkeling.”

Kringloop Westerkwartier in cijfers
In de kringloopwinkel werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het betreft werken in vaste dienst en in een tijdelijk traject. Wekelijks ontvangt de kringloop meer dan 800 betalende bezoekers. In 2022 is nu al 113.000 kilo aan inkomende goederen verwerkt. Vorig jaar hebben we hiermee 67.000 kilo Co2 uitstoot bespaard. We verwachten hier dit jaar overheen te gaan.

Zo min mogelijk restafval
We proberen zoveel mogelijk goederen een tweede leven te geven. Soms door een kleine reparatie of door het opknappen van goederen. Wat niet verkocht wordt recyclen we of geven we aan goede doelen. Het deel restafval wat uiteindelijk overblijft houden we zo klein mogelijk. De bevestiging dat we zaken goed op orde hebben uit zich in ons 100% kringloop certificaat dat we vorig jaar hebben behaald.